maanantai 13. toukokuuta 2013

Elämän helmiä

Poikani oli tehnyt päivähoidossa minulle ihanan äitienpäivälahjan, puuhelmet joihin hän oli itse valinnut väritkin! Tämä koru on ihana aarre. Äitienpäivään liittyy niin kovin paljon erilaisia tunteita. Äitiys ei ole vain sitä, mitä kauppareissuilla tai tuttavien luona vieraillessamme näemme. Kaikesta ei puhuta, pinnan alla kuplii, kuten jossakin kolumnissa hyvin osuvasti aiheesta kirjoitettiin. Äitiyteen liittyy uskomattoman paljon toiveita, muistoja, odotuksia ja pettymyksiä. Iloa, surua, huolta, kiitollisuutta. Syntymättömät, menetetyt, toivotut, olemassa olevat, maailman lapset ovat äitien sydämissä. 

Kerään muuten kaikenlaisia sienijuttuja; tuossa vasemmalla näkyy Me&i:n peitto, jonka ostin kirpparilta uutena. Teenkin tässä joku päivä sienipostauksen ihan erikseen! Myös Ikean kirjottu tyynyliina on kirppislöytöjäni, samoin virkattu päiväpeite. Marimekon keltainen paita on alesta. Ostan hyvin harvoin mitään normaalihintaista!


Söimme päivällä oman äitini leipomaa marjaylläri-piirakkaa jäätelön kanssa sekä mansikka-mascarpone-kermavaahtojälkiruokaa, joka oli aivan taivaallisen ihanaa. Illalla päätin vielä kotona leipoa vanhan kunnon murokakun, tuli ihan sellainen murokakkufiilis. Se on helppo tehdä ja kestää pitkään. Mummolassa oli aina murokakkua tai lettuja. 

Yritän muuten kasvatella noita yrttejä keittiössä ja ehkä myöhemmin siirrän ne parvekkeelle. Minussa ei ole tippaakaan puutarhurin vikaa joten voisi sanoa että yritän ennemminkin pitää ne hengissä, että niistä olisi jotain iloa ruuanlaitossa. Siinä on rosmariinia, viinisuolaheinää ja thaibasilikaa (joka on kyllä aivan eri makuista kuin tavallinen basilika, ihme että niillä on sama nimi). Tavallinen basilika nuutuu todella helposti. Käytän sitä paljon, ja haluaisin saada sen kasvamaan, mutta en ole vielä koskaan onnistunut saamaan basilikaruukkua pidettyä vihreänä viikkoa pitempään. Vinkkejä?

Arabian Paratiisi on lempiastiastoni, meillä sitä on mustavalkoisena, vaikka muuten joka paikka onkin tulvillaan värejä. Nyt taidan ryhtyä kahvinkeittoon ja siemaista terassilla kakkukahvit ennen kuin iltapäivän velvollisuudet taas vievät mukanaan. Hyviä kahvihetkiä teillekin; töissä, kotona, missä sitten toukokuista päivää vietättekään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti